ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ SCA [SPECIALTY COFFEE ASSOCIATION]
Introduction to Coffee
Ιδανικό για όσους είναι νέοι στον καφέ specialty. Χαρτογραφεί το ταξίδι του καφέ από την προέλευσή του στην Αιθιοπία μέχρι το κύριο εμπόρευμα που είναι σήμερα. Αυτό το σεμινάριο δίνει μια γενική επισκόπηση της εφοδιαστικής αλυσίδας του καφέ και διερευνά θέματα όπως η ιστορία και η καλλιέργεια, μεταβλητές που επηρεάζουν την ποιότητα του καφέ, βασικά στοιχεία της οργανοληπτικής ανάλυσης, βασικές αρχές καβουρντίσματος, παράγοντες φρεσκάδας καφέ και αρχές εκχύλισης.
Επιπλέον, οι μαθητές θα συζητήσουν τη σημασία της ποιότητας του νερού, της καθαριότητας και της συντήρησης. Αυτό το διαδραστικό σεμινάριο περιλαμβάνει επίσης μια γευσιγνωσία για την αξιολόγηση του καφέ. Υπάρχει γραπτή εξέταση πολλαπλής επιλογής που διεξάγεται ηλεκτρονικά με την ολοκλήρωση του μαθήματος. Διάρκεια 4-5 ώρες.
Barista Skills Foundation
Το σεμινάριο Barista Skills Foundation επιτρέπει στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια εισαγωγική κατανόηση του ίδιου του καφέ, καθώς και θεμελιώδεις δεξιότητες που απαιτούνται για την τοποθέτηση ενός μύλου άλεσης, την παρασκευή εσπρέσο, την κρέμα και την σωστή υφή του γάλακτος για το cappuccino και τεχνικών latte σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας SCA, εφαρμόζοντας παράλληλα πρακτικές υγιεινής και ασφάλειας και την σωστή εξυπηρέτηση πελατών.
Οι πρακτικοί μαθησιακοί στόχοι και δραστηριότητες προετοιμάζουν τον εκπαιδευόμενο να διεξάγει βασικά θεμελιώδη καθήκοντα ενός barista. Υπάρχει γραπτή εξέταση πολλαπλής επιλογής που διεξάγεται ηλεκτρονικά με την ολοκλήρωση του μαθήματος. Διάρκεια 7-8 ώρες.
Barista Skills Intermediate
Το σεμινάριο βασίζεται στις έννοιες και τις δεξιότητες που εισήχθησαν στο μάθημα Foundation. Είναι ιδανικό για κάποιον που έχει εμπειρία δεξιοτήτων barista και θέλει να διερευνήσει πώς να βελτιώσει την ποιότητα του καφέ και να προετοιμαστεί για πιο περίπλοκες λειτουργίες εργασίας που βρίσκονται στο επάγγελμα του barista.
Μέσα από αυτό το διαδραστικό σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση του ίδιου του καφέ, συγκεκριμένα του αντίκτυπου της ποικιλίας, της προέλευσης και των μεθόδων επεξεργασίας ενός καφέ στη γεύση του. Επίσης τις παραμέτρους της ποσότητας καφέ, της άλεσης, της ποιότητας του νερού και του χρόνου εκχύλισης και της αλληλεπίδρασής τους κατά την Παρασκευή ενός ροφήματος. Διαχείριση ροής εργασίας και αποτελεσματικότητα. Γευστικές διαφορές στην εκχύλιση εσπρέσο. Χειρισμός και τεχνικές γάλακτος καθώς και βασικά σχέδια για latte art.
Εκτός από την προετοιμασία του καφέ, αυτό το μάθημα καλύπτει επίσης βασικές έννοιες σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια, την εξυπηρέτηση πελατών και τις βασικές επιχειρηματικές πρακτικές. Υπάρχει γραπτή εξέταση πολλαπλής επιλογής που διεξάγεται ηλεκτρονικά με την ολοκλήρωση του μαθήματος.
Στο συγκεκριμένο επίπεδο υπάρχει και πρακτική εξέταση η οποία αξιολογεί την ικανότητα του εκπαιδευόμενου όσον αφορά τη βαθμονόμηση του μύλου, την ανάλυση εκχύλισης εσπρέσο, τις δεξιότητες latte art και την κατασκευή ροφημάτων. Διάρκεια 14-16 ώρες.
Barista Skills Professional
Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει προηγμένες δεξιότητες και λεπτομερή γνώση της επιστήμης πίσω από τις διαδικασίες που χρησιμοποιεί ένας επαγγελματίας barista (προτείνουμε με ελάχιτη εμπειρία δύο ετών). Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα έχουν διερευνήσει και επιδείξει τις προηγμένες δεξιότητες που συνήθως αναμένονται από έναν head barista.
Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα μάθουν μια εξελιγμένη μεθοδολογία γευσιγνωσίας και περιγραφική εξήγηση των γεύσεων του καφέ. Θα αποκτήσουν λεπτομερή κατανόηση των συστατικών των ροφημάτων και των διαθέσιμων τεχνικών για τη μεγιστοποίηση της ποιότητάς τους. Θα κατανοήσουν πώς να διαχειρίζονται τις δεξιότητες των άλλων για την παραγωγή ποιοτικών ροφημάτων. Τέλος, να είναι σε θέση να εφαρμόζει με συνέπεια τα υψηλότερα πρότυπα latte art και τεχνικές αφρισμού του γάλακτος.
Υπάρχει γραπτή εξέταση πολλαπλής επιλογής που διεξάγεται ηλεκτρονικά με την ολοκλήρωση του μαθήματος. Στο συγκεκριμένο επίπεδο υπάρχει και πρακτική εξέταση η οποία αξιολογεί τις δεξιότητες που περιγράφονται παραπάνω με βάση διαφορετικές εργασιακές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Διάρκεια 21-24 ώρες.